![kuglof sa narandzom](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2022/07/Kuglof-sa-narandzom-370x280.jpg)
![candied,orange,peel](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/02/Kandirane-narandze.jpg)
Vreme je za kandirane narandže
![Favorite Favorite](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
Vreme je za kandirane narandže
Već s prvim hladnijim danima, kad zamirišu citrusni plodovi u rafovima supermarketa, pomislimo na poslastice s kandiranim voćem, slatke hrskave, neodoljive arome i jarkih boja. Prosto se nameću da ih upotrebimo za spravljanje slatkiša, naročito onih s bogatim glazurama od čokolade. Kandirani plodovi mogu se kupiti, ali se isto tako mogu i pripremiti za tili čas. Ušećeriti možete samo koricu, ali i pulpu zajedno s njom. U šerpici rastopite 200 g šećera u 200 ml vode i zagrejte do ključanja. Ubacite seckanu koru ili kolutove citrusnog voća i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Smanjite temperaturu kuvanja i zagrevajte još 15 minuta. Nakon toga, voće ocedite i rasporedite preko papira za pečenje. Ostavite ga da se osuši.
Previous post
Napravite sami čokoladne kapljice
Next post
Napravite glazuru od kakaoa
more from category
![plate,with,delicious,cheesecake,slice,on,white,background](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/02/Glazura-od-kakaoa-470x353.jpg)
![chocolate,chips,morsels,or,drops,pile,or,heap,isolated,on](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/02/Cokoladne-kapljice-470x353.jpg)
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još![sliced,rye,bread,on,cutting,board,closeup](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/01/Crni-hleb-470x353.jpg)