![kolac s kestenom i keksom](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/06/Kolac-s-kestenom-i-keksom-370x280.jpg)
![kuglof sa narandzom](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2022/07/Kuglof-sa-narandzom.jpg)
Kuglof sa narandžom
![Favorite Favorite](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
za 10 osoba
mrsno jelo
priprema: 20 min.
pečenje: 60 min.
Sastojci:
Za testo:
5 jaja
250 g šećera
2 dl ulja
300 g brašna
1 prašak za pecivo
sok i rendana korica 1 narandže
50 g kandirane kore narandže
100 g čokolade
Za prelivanje:
1 dl gaziranog soka od narandže
Za glazuru:
100 g čokolade
30 g margarina
1 kašika ulja
Priprema:
1. Razdvojiti belanca od žumanaca, a zatim belanca umutiti u čvrst šam. Postepeno dodavati šećer, pa žumanca i na kraju naizmenično sok od narandže i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. U sudu na pari rastopiti čokoladu i prohlađenu je umiksati u smesu.
3. Na kraju lagano umešati rendanu i kandiranu koricu narandže. Smesu izliti u podmazanu modlu za kuglof.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 180°S oko 60 min.
5. Izvaditi iz rerne, drvenim štapićem za ražnjiće izbockati pečeno testo na što više mesta i u rupice sipati gazirani sok od narandže. Sačekati 10 min. da upije, a potom ga izvrnuti na tacnu za služenje.
6. Rastopiti čokoladu i margarin, sjediniti sa uljem i preliti preko ohlađenog kuglofa.