28.06.2018 Deserti

Posni minjoni sa vanil- kremom

Sastojci:
Za koru:
* 3 čaše (od 2 dl) mekog brašna
* 2 čaše (od 2 dl) šećera
* 2 čaše (od 2 dl) vode
* 1 kašičica sode bikarbone
* 5 kašika pekmeza od kajsija
Za fil:
* 1 puding od vanile
* 4 dl vode
* 1 limun
* 200 g šećera
Za glazuru:
* 200 g čokolade
* 100 g margarina
* 50 ml ulja

Priprema:
Kora:
1. Sjediniti brašno, šećer, vodu, sodu bikarbonu i pekmez od kajsija. Dobro izmešati kašikom da bi se dobila ujednačena smesa.
2. Pravougaonu tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa izliti u nju smesu za koru.
3. Peći je u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 min.
4. Pečenu koru ostaviti da se prohladi a potom je poprečno preseći napola.
Fil:
1. U manju šerpu sipati 3 dl vode, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno razmutiti puding u 1 dl vode, dodati sok od limuna i promešati. Sipati u ključalu vodu i nadalje kuvati dok se ne zgusne.
3. Skloniti s ringle pa ubaciti rendanu koru limuna.
Finalni postupak:
1. Donju koru premazati filom od vanile i preklopiti je gornjom korom.
2. Kolač pritisnuti da se korice slepa pa ga iseći na manje kocke.
3. Posebno pripremiti glazuru. Na pari rastopiti čokoladu, margarin i ulje.
4. Kockice kolača umočiti u glazuru i odlagati na žicu ili papir za pečenje da se ocede. Nakon što se glazura stegne, minjone dekorisati po želji.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category

Punjene bombice

26.03.2021 Deserti

Foto: Ženja Aćimović   za 5 osoba mrsno jelo priprema: 30 min. Sastojci: * 250 g mlevenih lešnika * 200 g čokolade za kuvanje * 200 g šećer...

pročitaj još