

Ćuretina u sosu od sira


Drugačijom kombinacijom uobičajenih sastojaka, koje svako od nas ima u domaćinstvu, mogu se dobiti vrsni specijaliteti.
Sastojci:
* 600 g ćurećeg belog mesa
* 50 g putera
* 2 kašike brašna
* 6 dl mleka
* 200 g buđavog sira
* muskatni oraščić
* biber
* so
* ulje
ISPROBAJTE I… Ćuretina u sataraš sosu
Priprema:
1. Ćuretinu iseći na šnicle i istanjiti je tučkom za meso. Nakon toga je začiniti, pa krajeve šnicli presaviti prema sredini da bi se oblikovali medaljoni.
2. U tiganju zagrejati malo ulja pa stavljati u njega medaljone sa završecima okrenutim nadole i pržite ih dok ne porumene. Potom okrenuti drugu stranu te i nju ispržiti.
3. Posebno u šerpi rastopiti puter, pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mlako mleko neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
4. Pred kraj kuvanja sosa dodati malo soli, bibera i muskatnog oraščića, ubaciti izmrvljeni buđavi sir i mešati dok se ne rastopi.
5. Pržene medaljone ubaciti u sos od sira i kratko prokuvati. Gotovo jelo poslužiti s pire-krompirom.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!
Previous post
Griz kolač
Next post
Rižoto iz rerne
more from category

Alaska riblja čorba
Prvoklasna riblja čorba pripremljena po tradicionalnom receptu iz Bečeja
pročitaj još
