djuvec s morskim plodovima

Đuveč s morskim plodovima

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 50 min.

Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 zelene paprike babure
* 120 g pirinča
* 500 g morskih plodova
* 200 g šampinjona
* 120 g pirinča
*350 g paradajz pelata
* supe od povrća po potrebi
* biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, paprike babure takođe očistti i iseći na krupnije kocke.
2. Šampinjone iseći na četvrtine (manje preseći napola).
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati pariku te i nju kratko propržiti.
4. Ubaciti pirinač i pržiti ga neprekidno mešajući 5 min.
5. Dodati morske plodove i šampinjone pa sve zajedno pržiti mešajući 5 min.
6. Sipati samleveni paradajz pelat i naliti supom od povrća da ogrezne. Začiniti po ukusu.
7. Pripremljenu smesu preručiti u nauljenu tepsiju i poravnati. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S. Tokom pečenja dolivati supu od povrća po potrebi. Nakon što pirinač nabubri, a suvišna tečnost uvri, đuveč je gotov.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category