![pitice s mesom1](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/06/Pitice-s-mesom1-370x280.jpg)
![mlinci s mlevenim mesom](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/04/Mlinci-s-mlevenim-mesom.jpg)
Mlinci s mlevenim mesom
![Favorite Favorite](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
Glavna jela
Mlinci s mlevenim mesom
Priprema: 35 min.
Pečenje: 40 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
* 500 g mlinaca
* 500 g mešanog mlevenog mesa
* 1 srednja glavica crnog luka
* 500 ml pavlake za kuvanje:
* 700 ml juneće supe iz kocke
* 250 g kačkavalja
* 1 ravna kašičica mlevene paprike
* mleveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, pa propržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso i pržiti ga neprekidno mešajući dok ne promeni boju. Dodati mlevenu papriku, posoliti i pobiberiti, pa nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dolivajući pomalo vode, oko desetak minuta.
2. Pavlaku za kuvanje sjediniti s junećom supom.
3. U vatrostalnu činiju sipati malo smese od pavlake i supe, pa rasporediti preko nje red izlomljenih mlinaca. Posuti ih s malo fila od mesa, naneti malo rendanog kačkavalja i preliti s malo smese od pavlake. Isti postupak (mlinci, fil, sir, preliv) ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti s mlincima, preliti ih ostatkom smese od pavlake i posuti preostalim sirom.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok mlinci ne upiju tečnost i odozgo ne porumene.
Savet: Mlince možete kupiti u bolje opremljenim supermarketima i na pijaci ili ih sami umesiti. Umesto mešanog mlevenog mesa, pogodno je koristiti mlevenu ćuretinu, teletinu ili piletinu.