
Alaska riblja čorba
Prvoklasna riblja čorba pripremljena po tradicionalnom receptu iz Bečeja
pročitaj jošSastojci:
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Pile iseći na krupnije komade.
3. Posebno sjediniti crni i beli luk, senf i pivo, dodati začine po ukusu i dobro izmešati. Pre- liti preko piletine i ostaviti u frižideru da prenoći.
4. Sutradan piletinu izvaditi iz marinade i poslagati u vatrostalnu činiju. Polovinu marinade procediti i preliti preko piletine, pa je peći u rerni zagrejanoj na 200°S dok blago ne porumeni.
. Preostalu marinadu zajedno sa lukom presuti u šerpu i dinsta- ti na umerenoj temperaturi
. 6. Dodati boraniju i pelat paradajza, pa nastaviti sa dinstanjem dok boranija ne omekša. Pred kraj dinstanja do- dati mlevenu papriku, mirođiju i začine po ukusu.
7. Polupečenu piletinu izvaditi iz činije, pa u nju presuti boraniju i pomešati sa marinadom. Potom utisnuti piletinu i vratiti u rernu. Nastaviti sa pečenjem dok piletina potpuno ne omekša.
Prvoklasna riblja čorba pripremljena po tradicionalnom receptu iz Bečeja
pročitaj još