perece 1
07.01.2024 Predjela

Prhke perece

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Prhke perece

za 3 osobe

priprema: 30 min.

mirovanje: 30 min.

pečenje: 20 min.

Sastojci:

* 250 g integralnog pšeničnog brašna

* 1 ravna kašičica praška za pecivo

* 1/2 kašičice soli

* 100 g svežeg sira

* 100 g putera

* malo vode po potrebi ili 1 belance

* susam ili mak za posipanje

Priprema:

1. Pomešati brašno, so i prašak za pecivo. Potom dodati kockice hladnog putera i izmrvljeni sir. 2. Sjediniti sve sastojke u glatko testo, a ako je potrebno sipati malo hladne vode ili dodati jedno belance.

3. Formirati loptu od testa, zamotati je u foliju i ostaviti na pola sata da odmara u frižideru.

4. Testo rastanjiti na pobrašnjenoj radnoj površini i modlicom u vidu perece vaditi oblike.

5. Poređati ih na pleh preko papira za pečenje i premazati mešavinom ulja i vode. Posuti ih susamom ili makom po želji.

6. Perece peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.

Savet: U testo možete dodati nekoliko kašika raznih semenki po želji

Svetlana Belić

Bakina peciva

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category