22.05.2022 Predjela

Punjene palačinke

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 40 min.
pečenje: 35 min.

Sastojci:
* 9 palačinaka
Za fil:
* 300 g ćurećeg belog mesa
* 1 manja glavica crnog luka
* 1 kašika paste od paradajza
* 1/2 kašičice mlevene dimljene paprike
* 100 g kačkavalja + 100 g za posipanje
* 100 g kečapa
* ulje
* so
Za bešamel sos:
* 40 g putera
* 400 ml mleka
* 2 kašike brašna
* 50 g parmezana
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, pa propržiti na malo ulja. Dodati mlevenu ćuretinu i pržiti je neprekidno mešajući dok ne promeni boju. Dodati pastu od paradajza i kratko propržiti. Na kraju umešati mlevenu papriku i malo soli po ukusu.
2. Za pripremu bešamel sosa puter otopiti, pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno sipati mlako mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja umešati parmezan i posoliti po ukusu.
3. Na palačinku naneti malo kečapa, staviti dve kašike fila od mesa i jednu štanglicu kačkavalja. Bočne stranice palačinke presaviti prema sredini, pa sve zajedno urolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica.
4. U tepsiju naneti malo bešamel sosa, preko njega poslagati rolnice od palačinaka i preliti ih ostatkom sosa. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.

Potpisi:
1. Na palačinku naneti meso
2. Staviti štanglicu sira
3. Bočne stranice presaviti
4. Oblikovati rolnicu
5. Rolnice poslagati u tepsiju
6. Preliti ih bešamel sosom

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category