spanska pita
07.04.2023 Predjela

Španske pitice

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 30 min.

Sastojci:
* 4 jajeta
* 1 šolja (od 2dl) jogurta
* 1 šolja ulja
* 2 šolje speltnog brašna
* 1 prašak za pecivo
* 1 ravna kašičica soli
* mleveni biber
* seckani peršun
* 200 g mlevenog mesa
* 1 manji crni luk
* 1 manji patlidžan
* nekoliko većih šampinjona

Priprema:
1. U dubljoj posudi penasto umutiti jaja, pa redom dodavati sve ostale sastojke – jogurt, ulje, brašno pomešano s praškom za pecivo i so.
2. U tiganju, na malo ulja, propržiti sitno seckani crni luk. Dodati potom mleveno meso i patlidžan iseckan na kockice, pa sve zajedno dinstati desetak minuta tako da meso i povrće omekšaju. Smesu posoliti i pobiberiti po ukusu, te na kraju sastojke posuti seckanim peršunom.
3. Dinstano povrće sjediniti s prethodno pripremljenom smesom od brašna pa sve sipati u kalup za projice obložen papirnatim korpicama. Odgore položiti po jedan listić poprečno isečenih šampinjona.
4. Pitice peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

Napomena: Umesto patlidžana, mogu se koristiti pečurke, tikvice, paprike i drugo povrće po želji

Svetlana Belić

Bakina peciva

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category