07.06.2018 Glavna jela

Pileće ćufte u sosu od pečuraka

Sastojci:
Za ćuftice:
400 g pilećeg belog mesa
1 manja glavica crnog luka
1 jaje
2 čena belog luka
1/2 kašičice mlevene paprike
3 kašike prezle
so, ulje
Za sos:
1 glavica crnog luka
300 g šampinjona
100 g mladog graška
2 kašike brašna
1 kašika senfa
pileće supe po potrebi
so, ulje

ISPROBAJTE I… Punjene ćufte u sosu od paradajza

Priprema:
Ćufte:
1. Pileće belo meso i očišćenu glavicu crnog luka iseći na krupnije komade i samleti na mašini za meso. Dodati pasirani beli luk, jaje, prezlu, mlevenu papriku i začine po ukusu, pa dobro izmešati.
2. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati manje ćufte.
3. Propržiti ih na vrelom ulju sa svih strana da porumene.
Sos:
1. Crni luk očistiti i sitno iseckati, pa propržiti na malo ulja.
2. Dodati šampinjone isečene na listove i pržiti ih na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok pečurke napola ne omekšaju.
3. Ubaciti grašak i dinstati povrće u sopstvenom soku dok ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
4. Posuti ga brašnom i promešati, pa postepeno dolivati pileću supu po potrebi i kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne dobije željena gustina.
Finalni postupak:
1. U pripremljen sos ubaciti pržene ćuftice te sve zajedno prokuvati desetak minuta.

Savet: Ćuftice možete paraviti i od druge vrste mlevenog mesa.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category