
Ispravan način da zamrznete sezonsko voće
Ovo je najlakši i najbrži način da uživate u plodovima leta tokom zime
pročitaj jošNa našem tržištu mogu se pronaći različite vrste sočiva: smeđe, zeleno, žuto, crno ili crveno. Dok se ranije u ishrani uglavnom koristilo smeđe sočivo, u poslednjih desetak godina i druge vrste dobijaju na značaju. Vreme kuvanja sočiva je različito, najkraće se kuva crveno i žuto sočivo – oko 15 minuta, usled dužeg kuvanja ove vrste sočiva gube prvobitan oblik i poprimaju kašasti izgled. Iz tog razloga, crveno sočivo isperite pre upotrebe kako biste sa njega ukloniti višak skroba i dodajte ga jelu pred kraj kuvanja. Smeđe, crno i zeleno sočivo kuvaju se znatno duže, oko 40 minuta. Smeđe sočivo možete pre upotrebe potopiti i ostaviti da odstoji dva–tri sata kako bi se brže skuvalo.