10.02.2022 Praktični saveti

Sačuvajte pečurke za zimu

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Interesantan način za čuvanje pečuraka je sušenje. To možete uraditi bez problema u svojim domovima. Pečurke isecite na listove i rasporedite ih po plehu prethodno obloženom papirom za pečenje. Sušite ih oko pet sati na temperaturi od 50 stepeni Celzijusa. Ako vam se ovaj način ne dopada, postoji i drugo rešenje. Pečurke isecite na listove i rasporedite ih preko rešetkaste površine da bi se obezbedilo strujanje vazduha. Rešetku stavite na sunčano mesto tako da pečurke budu izdignute bar pola metra iznad zemlje. Sušite ih najmanje dva dana, odnosno dok prilikom presavijanja ne počnu da se lome.

Bakina kujna

VictoriaBee/iStock / Getty Images Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category