Čokoladne princeze s jagodama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

 

 

za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 45 min.
pečenje: 40 min.

Sastojci:
Za krofne:
* 200 ml vode
* 100 ml ulja
* prstohvat soli
* 5 kašika brašna
* 2 kašike kakaoa
* 3 jajeta
* 1/2 praška za pecivo
Za fil od jagoda:
* 2 pudinga s ukusom jagode
* 300 ml vode
* 300 g jagoda
* 6 kašika šećera
* 200 g putera
Ostali sastojci:
* 250 ml slatke pavlake

Priprema:
1. Za pripremu testa u šerpu sipati vodu i ulje, dodati prstohvat soli i ostaviti da proključa.
2. Dodati brašno i kakao, pa kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne.
3. Zgusnutu smesu ostaviti da se ohladi, a zatim dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom. Na kraju dodati prašak za pecivo i izmiksati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Pripremljenu smesu sipati u poslastičarski džak i preko papira za pečenje istisnuti gomilice fila, tako da između svake ostane 2 cm razmaka. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Tokom pečenja ne otvarati rernu.
5. Za pripremu fila od jagoda u manjoj šerpi sjediniti izmiksane jagode sa 100 ml vode, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. U preostaloj vodi razmutiti puding od jagode, pa dodati u ključalu kašu od jagoda i nadalje kuvati dok se ne zgusne. U ohlađenu smesu dodati omekšani puter i izmiksati.
6. Slatku pavlaku umutiti u šlag.
7. Pečene i ohlađene krofne poprečno preseći napola. Napuniti ih filom od jagoda i šlagom od slatke pavlake, te preklopiti.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category