23.03.2022 Deserti

Čokoladni rolat

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
mrsno jelo
priprema 30 min.
pečenje: 20 min.

Sastojci:
Za koru:
* 6 jaja
* 80 g šećera
* 20 g brašna
* 30 g kakaoa
* 150 g čokolade za kuvanje
Za fil:
* 300 ml mleka
* 1 puding s ukusom slatke pavlake
* 4 kašike šećera
* 100 g bele čokolade
* 125 g putera

Priprema:
1. Za pripremu kore čokoladu istopiti na umerenoj temperaturi i ostaviti da se prohladi. Belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i sipati prohlađenu čokoladu neprekidno muteći mikserom. Na kraju dodati mešavinu brašna i kakaoa i umutiti mikserom na najmanjoj brzini.
2. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i izliti u njega pripremljenu smesu. Poravnati je špatulom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C 15-20 minuta. Pečenu koru zajedno s papirom prebaciti na vlažnu krpu, pa pomoći nje urolati i ostaviti da se ohladi.
3. Posebno pripremiti fil. U šerpu sipati 200 ml mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. U preostalom mleku razmutiti puding s ukusom slatke pavlake pa smesu sipati u ključalo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne. U vruć puding dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
4. Ohlađeni puding sjediniti s omekšalim puterom i izmiksati.
5. Ohlađenu koru razviti i odvojiti od papira za pečenje, premazati je pripremljenim filom i smotati u rolat.

 

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category