30.05.2018 Deserti

Karamel rolat s oblandom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:
1 list oblande
Za karamel fil:
100 g šećera
175 ml vode
150 g mlevenog keksa
50 g čokolade
Za žuti fil:
100 g šećera
100 g putera
3 kašike vode
100 g mleka u prahu
4 kašike kokosa

ISPROBAJTE I… Oblanda rolat sa džemom

Priprema:
Karamel fil
1. U manju šerpu sipati šećer, pa zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Sipati vodu i nastaviti s kuvanjem dok se karamel ne rastopi.
2. Skloniti s ringle, odmah dodati kockice čokolade i mešati dok se ne rastope. Potom ubaciti mleveni keks i dobro izmešati.
3. Oblandu premazati toplim filom.
Žuti fil:
1. Sjediniti puter, šećer i vodu, pa kuvati dok se sastojci ne rastope i sjedine.
2. Skloniti s ringle, dodati mleko u prahu i kokos, te dobro izmešati.
3. Žuti fil premazati preko karamel fila.
4. Oblandu polako urolati, uviti u foliju i ostaviti u frižider da se stegne.

Savet: Ukoliko oblanda nije omekšala od toplote fila, urolajte je pomoću vlažne krpe.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category