kocke s jabukama i keksom
25.02.2024 Deserti

Kocke s jabukama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Slatkiši s jabukama
Kocke s jabukama
Priprema: 40 min.
Pečenje: 20 min.

Sastojci:
Za koru:
* 3 jajeta
* 5 kašika šećera
* 2 kašike brašna
* 1 kašika kakaoa
* 1 kašika ulja
* 4 jabuke
Za fil:
* 200 g šećera u prahu
* 250 ml slatke pavlake
* 300 g mlevenog keksa
* 400 g kisele pavlake
Za glazuru:
* 100 ml slatke pavlake
* 100 g čokolade

Priprema:
1. Jabuke oguliti i iseći na kocke. Kalup dimenzija 20×20 cm obložiti papirom za pečenje i rasporediti u njega jabuke. Posuti ih sa dve kašike šećera i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok jabuke ne omekšaju.
2. Za pripremu patišpanja, belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući preostali šećer. Dodavati jedno po jedno žumance i sipati ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom. Posbno sjediniti brašno i kakao, pa umešati u smesu pred kraj mućenja.
3. Napola pečene jabuke izvaditi iz rerne i preliti ih smesom za koru. Vratiti u rernu i peći na 200°C oko 20 minuta. Pečenu koru ohladiti, a zatim je okrenuti tako da jabuke dođu gore.
4. Za pripremu fila slatku pavlaku umutiti u šlag, dodati šećer u prahu i kiselu pavlaku, pa izmiksati. Na kraju umešati mleveni keks. Ako je smesa gusta, dodati malo mleka. Fil premazati preko ohlađenih jabuka.
5. Za pripremu glazure, slatku pavlaku zagrejati, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Glazuru prohladiti i preliti preko fila.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category