16.05.2022 Praktični saveti

Oprezno s belim lukom!

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Beli luk je čuven po antibakterijskim, antivirusnim i antigljivičnim svojstvima. A da li vam je poznato da su sastojci sadržani u belom luku toliko moćni da mogu prouzrokovati ozbiljne opekotine? Ako presečeni čen belog luka dovoljno dugo držite prislonjen na kožu, pogotovo ukoliko je ona osetljiva, može doći do opekotina drugog, pa čak i trećeg, stepena. Takođe, prekomerno konzumiranje belog luka može izazvati gorušicu, bol u želucu, nadimanje, mučninu, krvarenje hemoroida, čak i razdražljivost.

Bakina kujna

gresei/ shutterstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category