centralna smanjena

Šarlota sa šumskim voćem i kafom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

 

 

za 8 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
mirovanje: 6 sati

Sastojci
* 210 g piškota
* 200 ml mleka
* 1 kašičica nes kafe
Za fil:
* 250 g maskarpone sira
* 100 g otopljene bele čokolade
* 80 g šećera u prahu
* 300 g grčkog jogurta
* 100 g kisele pavlake
* 250 ml slatke pavlake
* 15 g želatina
* 250 g mešavine šumskog voća
* 80 g kristal šećera
* 2 kašike limunovog soka
* 1 kašika nes kafe

Priprema:
1. Obruč za tortu podesiti na dimenziju prečnik od 20 cm i postaviti ga na tacnu za tortu. Stranice obložiti prozirnom ili acetatnom folijom.
2. U mlakom mleku razmutiti nes kafu. Piškote nakratko potapati u mešavinu mleka i kafe, te njima obložiti dno i stranice okruglog kalupa.
3. Za pripremu fila u električnom secku sjediniti šumsko voće, kristal šećer i sok od limuna, pa usitniti da bi se dobila kremasta smesa.
4. Želatin preliti sa 6 kašika hladne vode, te promešati i ostaviti da nabubri.
5. Odvojeno u većoj činiji sjediniti maskarpone sir, kiselu pavlaku, grčki jogurt, otopljenu belu čokoladu i šećer u prahu, pa umutiti mikserom. Sipati slatku pavlaku i nastaviti mućenje dok se ne dobije kremasta smesa.
6. Želatin otopiti na umerenoj temperaturi, a zatim ga prohladiti i sjediniti sa dve kašike krema od sira. Dobro izmešati da se sastojci povežu, te dobijenu smesu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati kašu od šumskog voća, a u drugi deo neskafu razmućenu sa dve kašike vode.
7. Preko podloge od keksa sipati fil od čokolade, pa tortu nakratko staviti u zamrzivač da se fil blago stegne. Zatim, preko njega sipati fil od šumskog voća.
8. Tortu ostaviti u frižideru da miruje najmanje šest sati dok filovi ne očvrsnu.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category