04.05.2018 Deserti

Sočni kolač

Za koru:
* 5 žumanaca
* 120 g šećera
* 70 ml ulja
* 70 ml mleka
* 1 ravna kašika kakaoa
* 4 pune kašike gustina
* 1 prašak za pecivo
* 400 g domaćeg džema od kajsija
Za šam:
5 belanaca
180 g šećera
Za glazuru:
100 g čokolade
40 g putera

ISPROBAJTE I… 

Krem kolač sa vanilom

Mlečne kocke

Priprema:
Kora:
1. Penasto umutiti jaja sa šećerom, a potom postepeno dolivati mleko i ulje muteći sve vreme.
2. Na kraju lagano umešati mešavinu gustina, praška za pecivo i kakaoa.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dvadesetak minuta. Kora ne treba potpuno da se, već je pred kraj izvaditi iz rerne.
4. Izvađenu koru premazati džemom od kajsija.
Šam:
1. Dok se kora peče, belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer dok se ne dobije čvrst šam.
2. Preko namaza od džema naneti šam od belanaca, te koru vratiti u rernu da se peče dok šam blago ne porumeni.
Glazura:
1. Čokoladu rastopiti s puterom i preliti preko prohlađenog šama, pa ostaviti da se stegne.

Savet: Da vam glazura ne bi pucala, nož zagrejte pre sečenja.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category

Punjene bombice

26.03.2021 Deserti

Foto: Ženja Aćimović   za 5 osoba mrsno jelo priprema: 30 min. Sastojci: * 250 g mlevenih lešnika * 200 g čokolade za kuvanje * 200 g šećer...

pročitaj još