cuftice od patlidzana
08.03.2024 Glavna jela

Ćuftice sa patlidžanom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Ćuftice sa patlidžanom
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 45 min.
pečenje: 45 min.
kuvanje: 25 min.

Sastojci:
* 2 srednja patlidžana
* 1/2 kašičice soli
* prstohvat bibera
* 2 čena belog luka
* 1 kašika sušenog bosiljka
* 100 g prezli
* 2 manja jajeta
* 700 g mlevene junetine
* 4 kašika rendanog parmezana
* 700 ml paradajz-soka
* malo ulja
* 2 kašike brašna

Priprema:
1. Patlidžan dobro oprati i izbockati čačkalicom na više mesta. Položiti ga u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni dok ne omekša. Zatim patlidžan ohladi, pa pulpu izdubiti i sitno iseckati.
2. U činiji sjediniti mleveno meso, pulpu, so, biber, pasirani beli luk, bosiljak, prezle, jaja i parmezana. Umesiti rukom da bi se dobila glatka smesa. Ostaviti je da odstoji u frižideru 30 minuta.
3. Od odstojale smese oblikovati kuglice i propržiti ih na vrelom ulju.
4. Posebno pripremiti sos od paradajza. U većoj šerpi zagrejati malo ulja pa dodati dve kašike brašna i kratko propržiti. Sipati paradajz sok i malo vode po potrebi, te nadalje kuvati dok se ne zgusne.
5. U pripremljeni sos ubaciti pržene ćuftice i kratko prokuvati.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category