Karabataci u sosu od povrća

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Recept:
Karabataci u sosu od povrća
za 2 osobe
mrsno jelo
priprema: 45 min.

Sastojci:
* 4 veća pileća karabataka s kostima
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* 1 crvena paprika šilja
* 100 g mariniranih šampinjona
* 500 ml pavlake za kuvanje
* 60 g rendanog parmezana
* 2 kašike seckanog peršuna
* 80 g mladog spanaća
* 40 ml ulja
* mleveni biber
* so

Priprema:
1. Crni luk i crvenu papriku očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Marinirane šampinjone iseći na listove.
2. Karabatake posoliti i pobiberiti, pa propržiti na vrelom ulju s obe strane da porumene. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni luk da porumeni. Ubaciti crvenu papriku i nastaviti prželjen dok paprika ne omekša.
4. Dodati marinirane šampinjone i pržiti sve zajedno još nekoliko minuta. Sipati pavlaku i nadalje kuvati na umerenoj temperaturi pet minuta. Ubaciti pasirani beli luk i rendani parmezan, umešati spanać i posuti seckanim peršunom. Kuvatoi dok spanać ne svene.
5. Vratiti pržene batake, te poklopiti i nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi dok 15 minuta. Ako je sos gust po potrebi sipati malo vode.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category