01.02.2022 Glavna jela

Kineska piletina

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 45 min.

Sastojci:
* 600 g pilećeg belog mesa
* 1/2 šolje od 200 ml brašna
* 1/2 šolje od 200 ml gustina
* mleveni biber
* ulje za prženje
* so
Za sos:
* 3 kašike ulja
* 3 čena belog luka
* 2 kašike meda
* 70 ml soja sosa
* 60 g kečapa
* 1 kašika pirea od paradajza
* 2 kašike jabukovog sirćeta
* 2 kašičice gustina
* malo vode po potrebi
* 1 struk praziluka
* 2 kašike susama

Priprema:
1. Piletinu iseći na kocke 2×2 cm, posoliti je i pobiberiti.
2. U činiji sjediniti gustin i brašno pa ubaciti piletinu i promešati da bi se smesa zalepila za meso.
3. Paniranu piletinu pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. Vaditi je rešetkastom kašikom i spuštati na papirni ubrus da bi upio suvišnu masnoću.
4. Posebno u šerpi sjediniti soja sos, med, kečap, pire od paradajza, jabukovo sirće i gustim pa izmešati žicom da bi se dobila ujednačena smesa. Dodati rendani beli luk, te sve zajedno kratko propržiti. Sipati malo vode (100 – 150 ml) i kuvati dok ne proključa.
5. Ubaciti piletinu i promešati, na kraju dodati praziluk isečen na kockice, te još jednom promešati.
6. Gotovo jelo posuti susamom.

Savet: Piletina će biti mekša ako se prethodno umoči u umućena jaja a zatim doda u mešavinu gustina i brašna.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category