25.03.2022 Glavna jela

Punjeni krompiri u saftu

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 50 min.
pečenje: 30 min.

Sastojci:
* 8 krompra srednje veličine
* 150 g kačkavalja
* 1 glavica crnog luka
* 350 g mešanog mlevenog mesa
* 50 g mesnate slanine
* 2 kašike pirea od paradajza
* 40 g parmezana
* 500 ml pavlake za kuvanje
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Krompir dobro oprati i zajedno s ljuskom obariti vodeći računa da se ne prekuva. Ocediti ga od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
2. Zatim krompir oguliti pa donji deo zaseći da se ne bi klackao a gornji deo izdubiti okruglom kašikom.
3. Crni luk očistiti i iseći na kockice, slaninu takođe iseći na kockice.
4. U šerpi na malo ulja propržiti kockice slanine a zatim ubaciti crni luk i pržiti ga nekoliko minuta povremeno mešajući dok blago ne porumeni.
5. Ubaciti mleveno meso i pržiti ga dok ne promeni boju. Dodati pire od paradajza, posoliti i pobiberiti i nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok meso ne omekša a suvišna tečnost ne uvri. U gotov fil umešati parmezan.
6. Filom od mesa napuniti unutrašnjost krompira i poslagati ih u nauljenu vatrostalnu činiju. Oko krompira sipati pavlaku za kuvanje a odozgo ih posuti rendanim kačkavaljem.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dvadesetak minuta.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category