05.12.2017 Glavna jela

Punjeni pileći bataci

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 50 min. pečenje: 50 min

Sastojci

  • 4 veća pileća bataka
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 100 g korena celera
  • 75 g graška
  • 120 g pirinča
  • ulje
  • 1,5 l juneće supe
  • mešavina začina

Priprema

1. Crni luk, šargarepu i koren celera očistiti i iseći na kockice.

2. Na malo ulja propržiti crni luk da omekša, a potom dodati šargarepu i koren celera, te sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući juneću supu po potrebi dok povrće napola ne omekša.

3. Dodati grašak i pirinač, pa nastaviti sa dinstanjem dok pirinač napola ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Dodati začine po ukusu.

4. Kožicu bataka odvojiti od mesa pa dobijeni prostor popuniti rižotom.

5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene batake. Preliti ih supom da ogreznu i peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok meso napola ne omekša. Potom tepsiju izvaditi iz rerne pa batake okrenuti, a prostor oko bataka popuniti preostalim rižotom. Doliti još malo supe i vratiti u rernu da se dopeče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category