Sataraš s mlevenim mesom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

 

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 60 min.

Sastojci:
* 2 veće glavice crnog luka
* 3 čena belog luka
* 1 velika cevena paprika babura
* 1 velika žuta paprika babura
* 1 velika zelena paprika babura
* 1 zelena paprika šilja
* 2 kašike pirea od paradajza
* 4 veća paradajza
* 450 g mlevene ćuretine
* 7 manjih jaja
* 1 dl soka od paradajza
* 4 kašike ulja
* nekoliko listića bosiljka
* biber
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Crvenu, žutu i zelenu papriku očistiti od semena i peteljke i iseći na krupnije kocke. Paradajz takođe iseći na krupnije kocke.
3. U većem tiganju zagrejati malo ulja, pa ubaciti crni luk i pržiti ga povremeno mešajući dok ne postane staklast. Posoliti po ukusu da bi luk pustio sok.
4. Dodati mlevenu ćuretinu i pržiti je nakon što promeni boju još nekoliko minuta.
5. Ubaciti crvenu, zelenu i žutu papriku, te sve zajedno pržiti neprekidno mešajući dok paprika napola ne omekša.
6. Dodati paradajz i nastaviti dinstanje još nekoliko minuta. Sipati sok od paradajza i nastaviti dinstanje dok svo povrće ne omekša. Umešati beli luk, pastu od paradajza, posoliti i pobiberiti, te sve zajedno kratko prodinstati.
7. Smanjiti temperaturu, pa kašikom na jelu napraviti udubljenja i razbiti u njih jaja. Poklopiti i više ne mešati dok jaja ne budu gotova. Jelo posuti listićima bosiljka.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category