18.04.2018 Glavna jela

Slasne đakonije od mesa: Mađarski gulaš

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Neka vas zasite i oraspolože fantastični gurmanluci s mesom, testeninom i povrćem, primamljivog izgleda i još boljeg ukusa.

Mađarski gulaš

(za 4 osobe; mrsno jelo; priprema: 30 min.; kuvanje: 90 min.)

Sastojci:
* 1,2 kg junetine od buta
* 3 veće glavice crnog luka
* 4 čena belog luka
* 2 veća krompira
* 2 crvene paprike
* 300 g paradajz pelata
* 2 l juneće supe
* 1/2 kašičice mlevenog kima
* 1 kašika mlevene paprike
* 2 lovorova lista
* 2 kašike masti
* biber
* so
Za knedle:
* 1 jaje
* 4 kašike vode
* 6 kašika brašna
* so

ISPROBAJTE I…

Ćureći gulaš sa pogačicama

Gulaš od šampinjona

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Crvenu papriku i krompir očistiti i iseći na krupnije kocke, junetinu takođe iseći na krupnije kocke.
3. Na rastopljenoj masti propržiti crni i beli luk, a potom dodati junetinu i pržiti je povremeno mešajući desetak minuta. Nadalje dinstati dolivajući juneću supu po potrebi dok meso napola ne omekša.
4. Ubaciti papriku i iseckani pelat paradajza, dodati lovorov list, biber, so, mlevenu papriku i kim. Sipati 1 l supe i nastaviti kuvanje dok meso ne omekša.
5. Pred kraj kuvanja ubaciti krompir, naliti preostalom supom i kuvati jo 15 minuta.
6. Posebno pripremiti knedlice. Umutiti jaja s malo vode i soli, pa postepeno dodavati brašno i mešati dok se ne dobije ujednačena kašasta smesa.
7. Nakon što krompir omekša, kašiku potopiti u gulaš, pa njome vaditi knedlice i jednu po jednu spuštati u jelo. Sniziti temperaturu i više ne treba mešati jelo, već samo povremeno protresti šerpu. Knedle će se skuvati za 5 do 7 minuta.

Savet: Kada prvu knedlu spustite, ukoliko počne da se raspada, u smesu dodajte još malo brašna.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category