24.01.2022 Glavna jela

Ćureći gulaš s pečurkama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
priprema: 20 min.
kuvanje: 50 min.

Sastojci:
* 3 veće glavice crnog luka
* 1 kg ćurećeg belog mesa
* 1 crvena paprika šilja
* 400 g šampinjona
* 200 g mladih bukovača
* 100 ml belog vina
* 1 kašičica senfa
* 100 ml pavlake za kuvanje
* 1 l supe od povrća iz kocke
* 2 kašike gustina
* 4 kašike soja sosa
* 1/2 kašičica ljute mlevene paprike
* mleveni biber
* so
* ulje

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, ćureće belo meso iseći na krupnije kocke.
2. Papriku očistiti od semena i peteljeke i seći nakrupno, bukovače takođe iseći na krupnije komade a šampinjone na listove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati ćuretinu i pržiti je neprekidno mešajući dok ne promeni boju. Ubaciti papriku, te sve zajedno kratko propržiti.
4. Dodati bukovače i nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok pečurke napola ne omekšaju. Zatim dodati šampinjone, te nastaviti dinstanje dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj dinstanja preliti belim vinom i kuvati dok tečnost ne ispari.
5. Posuti gustinom i promešati pa sipati supu od povrća, dodati senf, pavlaku za kuvanje, soja sos i mlevenu ljutu papriku. Posoliti i pobiberiti, te kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.

Savet: Ukoliko su bukovače starije, isecite ih na manje komade i duže dinstajte dok ne omekšaju.

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category