14.01.2022 Predjela

Teleća kisela čorba

Teleća kisela čorba
za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 90 min.

Sastojci:
* 2 srednje glavice crnog luka
* 2 manje šargarepe
* 1 koren paštrnaka
* 1 kriška korena celera
* 3 stabljike celera
* 1 krompir
* 300 g teletine
* 200 ml grčkog jogurta
* sok od 1/2 limuna
* mleveni biber
* 2 kašike seckanog peršuna
* so
* ulje

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, paštrnak, šargarepu i celer oguliti i takođe iseći na kockice.
2. Teletinu iseći na kockice, krompir oguliti i ostaviti u komadu, a stabljike celera oguliti i iseći na polukrugove.
3. U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati šargarepu, celer i paštrnak te sve zajedno kratko propržiti.
4. Ubaciti stabljike celera i pržiti ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
5. Zatim dodati teletinu i pržiti je dok meso ne promeni boju. Ubaciti krompir u komadu, naliti vodom da sastojci ogrezni i nadalje kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju. 6. Zatim krompir izvaditi, ispasirati ga i razmutiti s malo tečnost pa sipati u čorbu umesto zaprške.
7. Posebno sjediniti jogurt i sok od limuna pa pred kraj kuvanja zajedno s peršunom umešati u čorbu.

Savet: Ukoliko čorbu pripremate za sutradan, mešavinu jogurta i limuna umešajte pred posluženje.

 

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category