23.01.2018 Praktični saveti

Bela čorba od oslića

Sastojci:

  • 3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 paštrnak
  • 2 lovorova lista
  • 1,5 l supe od povrća
  • 350 g fileta oslića
  • 4 kašike ulja
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • mešavina začina
  • 1/2 limuna ulje

 

Priprema:

1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i paštrnak izrendati na krupno rende.

2. Filete oslića iseći na krupnije komade.

3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu i paštrnak. Kratko pržiti uz ne- prekidno mešanje dok povrće ne omekša. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša

. 4. Omekšalo povrće sa malo vode izmiksati u blenderu.

5. U šerpu sipati kašu i supu od povrća pa dodati listove lovora i začine po ukusu i kuvati dok ne proključa. Dodati filete oslića i nastaviti sa kuvanjem još 20 min.

6. U gotovu čorbu umešati seckano lišće peršuna i sok od limuna.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category