07.12.2017 Glavna jela

Musaka sa rezancima

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 45 min. pečenje: 30 min.

Sastojci

  • 500 g čipkastih rezanaca
  • 500 g mlevene junetine
  • 2 manje glavice crnog luka
  • 3 dl soka od paradajza
  • 50 g putera
  • 6 dl mleka
  • ulje
  • muskatni oraščić
  • 2 kašike brašna
  • 80 g parmezana
  • 250 g kačkavalja
  • mešavina začina

Priprema

1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, pa propržiti na malo ulja. Dodati mlevenu junetinu i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne promeni boju.

2. Sipati sok od paradajza, dodati začine po ukusu i kratko prokuvati da bi se dobio umak srednje gustine.

3. Posebno u šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i neprekidno mešati dok se ne dobije sos gustine jogurta.

4. Dodati muskatni oraščić, parmezan i začine po ukusu pa promešati i skloniti sa ringle.

5. Čipkanu testeninu obariti u slanoj vodi, a zatim je ocediti od suvišne tečnosti.

6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati testeninu da prekrije dno. Preliti s malo fila od mesa i rasporediti malo bešamel sosa, pa prekriti novim slojem rezanaca. Isti postupak ponoviti još dva puta da bi se utrošio pripremljeni materijal. Završiti s rezancima koje je potrebno preliti s malo bešamela. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S oko 30 min. Pred kraj pečenja posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu dok se sir ne rastopi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category