07.12.2017 Glavna jela

Pasulj sa kobasicama

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 40 min. mirovanje: 12 sati pečenje: 40 min.

Sastojci

  • 600 g krupnog belog pasulja
  • 400 g praziluka
  • 3 čena belog luka
  • 250 g pelata paradajza
  • 2 zelene paprike
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 4 roštilj kobasice
  • mešavina začina
  • ulje

Priprema

1. Pasulj preliti vodom da ogrezne i ostaviti preko noći da nabubri. Potom ga kuvati dok ne omekša. Obareni pasulj procediti, a tečnost od kuvanja sačuvati.

2. Praziluk iseći na kockice, zelenu papriku na krupnije kocke, a pelat paradajza izgnječiti. Beli luk ispasirati.

3. Na malo ulja propržiti praziluk i beli luk, a zatim dodati pelat paradajza, mlevenu papriku i obareni pasulj, pa promešati da bi se dobila ujednačena smesa. Na kraju umešati zelenu papriku.

4. Vatrostalnu posudu nauljiti, pa u nju preručiti smesu od pasulja. Roštilj kobasice zarezati s jedne strane i utisnuti u pasulj. Preliti s malo tečnosti od pasulja.

5. Peći u rerni zagrejanoj na 200°S oko 40 min. Tokom pečenja po potrebi dolivati preostalu tečnost od pasulja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category