04.12.2017 Glavna jela

Pašine ćufte

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 60 min.

Sastojci

Za ćufte:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 80 g pirinča
  • 3 kriške bajatog hleba
  • 2 dl mleka
  • 1 prašak za pecivo ulje
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 2 jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • mešavina začina
  • ulje

Za sos od paradajza:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike brašna
  • 6 dl soka od paradajza
  • 4 dl juneće supe
  • mešavina začina

Priprema

Ćufte:

1. Pirinač obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.

2. Parčad hleba preliti mlekom, dobro ocediti i izgnječiti.

3. Crni i beli luk sitno iseckati, pa sjediniti sa mlevenim mesom, izmrvljenim hlebom, crnim i belim lukom, peršunom, praškom za pecivo i jajima. Začiniti po ukusu i dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.

4. Od pripremljene smese oblikovati ćufte i propržiti ih na vrelom ulju da porumene. Potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.

Sos od paradajza:

1. Na masnoći od mesa propržiti crni luk pa dodati brašno i promešati.

2. Postepeno dolivati mešavinu soka od paradajza i juneće supe uz neprekidno mešanje dok se ne dobije sos srednje gustine.

3. U pripremljeni sos dodati pržene ćufte, pa sve zajedno kratko prokuvati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category