cokoladne stanglice s malinama
08.08.2022 Deserti

Čokoladne štanglice s malinama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 10 osoba
mrsno jelo
priprema: 60 min.
pečenje: 20 min.
mirovanje: 120 min.

Sastojci:
Za koru:
* 6 jaja
* 6 kašika šećera
* 4 kašike brašna
* 2 kašike kakaoa
* 1 ravna kašičica praška za pecivo
Za čokoladni fil:
* 4 žumanceta
* 80 g šećera
* 400 ml slatke pavlake
* 100 g čokolade
* 10 g želatina u prahu
Za voćni fil:
* 300 g malina
* 1 pudinga s ukusom maline
* 75 g šećera
* 200 ml vode
Za dekoraciju:
* 100 g čokolade
* 3 kašike šećera
* nekoliko celih malina

Priprema:
1. Umutiti belanca u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom. Na kraju lagano umešati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Smesu sipati u veliki pleh od rerne koji je prethodno obložen papirom za pečenje. Koru peći na 180°C oko 20 minuta. Pečenu i ohlađenu koru iseći na tri jednake trake.
2. Za pripremu voćnog fila maline prebaciti u šerpu, posuti ih šećerom, preliti sa 100 ml vode i kratko prokuvati. Razmutiti puding u preostalih 100 ml vode, pa dodati u kašu od malina i sve zajedno kuvati dok se krem ne zgusne.
3. Prvu koru staviti na tacnu, premazati je voćnim filom, te preklopiti drugom korom i ostaviti da se ohladi.
4. Za pripremu čokoladnog fila umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Umutiti slatku pavlaku u šlag, pa sjediniti sa smesom od žumanaca i otopljenom čokoladom.
5. Želatin otopiti na umerenoj temperaturi i prohladiti. Sjediniti ga sa dve kašike fila, pa dodati u ostatak fila. Fil naneti preko druge kore i preklopiti trećom korom.
6. Ohlađeni kolač preliti glazurom od čokolade i ukrasiti voćem.

Bakini slatkiši

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category