14.06.2018 Glavna jela

Kaneloni s pavlakom

Sastojci:
* 250 g testa za lazanje
* 400 g mlevene junetine
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 kašike paradajz pirea
* 5 dl pavlake za kuvanje
* 200 g kačkavalja
* 2 dl gustog domaćeg paradajz soka
* origano
* so
* ulje

ISPROBAJTE I… Kaneloni punjeni sirom

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati mlevenu junetinu i pržiti je dok ne promeni boju.
3. Dodati paradajz pire i nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok meso ne omekša a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati origano i soli po ukusu.
4. Posebno u veći lonac sipati vodu, dodati u nju kašiku ulja i kuvati dok ne proključa. Potom spuštati listove testa za lazanje i kratko ih kuvati dok ne omekšaju. Vaditi ih na nauljenu tacnu i ostaviti da se prohlade.
5. Na svaki list omekšalog testa naneti kašiku fila od junetine i urolati.
6. Rolnice poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju i preliti ih pavlakom za kuvanje da ogreznu.
7. Odozgo rasporediti listove kačkavalja, te ih preliti s malo paradajz soka.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok testo potpuno ne omekša i ne upije suvišnu tečnost.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category