29.03.2022 Glavna jela

Kremasti rižito s pečurkama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Za 3 osobe
Priprema: 50 min.

Sastojci:
* 150 g arborio pirinča
* 50 g goveđe koštane srži (izvaditi srž iz goveđih kostiju nakon kuvanja supe)
* 1 srednja glavice crnog luka
* 400 ml goveđe supe
* 100 ml belog vina
* 30 g putera
* 40 g rendanog parmezana
* 150 g belih šampinjona
* 150 g smeđih šampinjona
* mleveni biber
* 1 kašika seckanog peršuna
* ulje
* so

Priprema:

1 Crni luk očistiti i iseći na kockice pa propržiti na malo ulja. Dodati polovinu putera i seckanu koštanu srž, te sve zajedno kratko propržiti neprekidno mešajući varjačom.
2 Bele i smeđe šampinjone iseći na deblje listove pa ubaciti u šerpu s lukom. Pržiti ih dok suvišna tečnost ne uvri.
3 Ubaciti pirinač, te sve zajedno pržiti neprekidno mešajući nekoliko minuta. Nadalje dinstati dolivajući pomalo goveđe supe dok pirinač ne nabubri i ne omekša.
4 Posoliti i pobiberiti, pa dodati preostali puter i rendani parmezan, te polako promešati. Gotov rižoto posuti peršunom i poslužiti dok je još topao.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category