pasta s pecurkama
14.05.2023 Glavna jela

Pasta s pečurkama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 60 min.

Sastojci:
* 300 g šampinjona
* 400 g testenine pene rigate
* 2 srednje glavice crnog luka
* 4 čena belog luka
* 1/2 veze seckanog lišća peršuna
* 120 g šunke
* 70 g pečenih badema
* 500 ml pavlake za kuvanje
* 50 g parmezana
* ulje
* so

Priprema:
1. U veću šerpu sipati 4 l vode, dodati dve kašike soli i kuvati dok ne proključa. Ubaciti testeninu i kuvati je dok ne postane al dente. Testeninu ocediti od suvišne tečnosti, a tečnost od kuvanja sačuvati.
2. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, bel luk na listove. Šampinjone i bademe iseći na deblje listove, šunku na tanke štapiće.
3. U dubljem tiganju na malo ulja propržiti šampinjone. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. U tiganj sipati još malo ulja, pa ubaciti crni luk i pržiti ga dok blago ne porumeni. Dodati beli luk i pržiti još jedan minuta neprekidno mešajući.
5. Dodati šunku i promešati, pa ubaciti testeninu. Preliti je pavlakom za kuvanje, ubaciti pržene pečurke, bademe, parmezan i seckani peršun. Polako promešat, po potrebi sipati malo tečnosti od kuvanja testenine i sve zajedno kratko prokuvati.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category