![sliced,rye,bread,on,cutting,board,closeup](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/01/Crni-hleb-370x280.jpg)
![japanese,beef,steak,on,grill,plate](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2022/06/Meso-za-pecenje.jpg)
![Favorite Favorite](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
Pripremite meso za pečenje
San svake domaćice jeste da pržene šnicle imaju hrskave i rumene korice, dok meso iznutra treba da bude sočno i meko. Međutim, u praksi ne ispadne baš uvek onako kako smo planirali. Zbog neiskustva ili przopletosti, događaju nam se pehovi. Da bismo ih izbegli, pre pečenja šnicle je potrebno dobro prebrisati kuhinjskim ubrusom, a zatim ih posoliti i pobiberiti. Ako se vlažno meso stavlja na vrelu masnoću, ono će početi takoreći da se bari a ne prži, pa na hrskavu koricu ne možemo računati. Suvo i začinjeno meso počinje da stvara koricu pri samom dodiru s vrelom masnoćom, pore se zatvaraju, dok unutrašnjost šnicle zadržava sočnost. Tokom prženja meso ne treba probadati viljuškom, kako sokovi ne bi iscurili, a šnicla postala suva i tvrda.
Saveti: Meso marinirano u smesi od ulja i začina treba ocediti pre pečenja.
Previous post
Zečje šapice
Next post
Punjeni venac
more from category
![plate,with,delicious,cheesecake,slice,on,white,background](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/02/Glazura-od-kakaoa-470x353.jpg)
![candied,orange,peel](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/02/Kandirane-narandze-470x353.jpg)
![chocolate,chips,morsels,or,drops,pile,or,heap,isolated,on](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/02/Cokoladne-kapljice-470x353.jpg)
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još