central
26.07.2022 Promocija

Ispravan način da zamrznete sezonsko voće

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

fs17 ambient sbs fridgefreezer lemonade open portrait

 

gardenfresh fastfreeze

Leti nam se ponekad čini da je sveže voće na svakom koraku, pa ga često kupujemo i više nego što možemo da iskoristimo. Zimi, s druge strane, vrlo teško dolazimo do ukusnih plodova zemlje. Ali šta ako postoji način da uživate u njemu tokom cele godine i za to vam je potrebna samo jedna stvar – zamrzivač? Otkrivamo kako da ispravno zamrznete voće da vam se ne bi kvarilo i da možete da nastavite da ga konzumirate i u hladnijim mesecima.

Pre svega potrebno je da odaberete sveže voće. Odvojite deo koji želite da iskoristiti u narednih nekoliko dana, a ostatak dobro operete i osušite. Ako ima peteljke, uklonite ih pre upotrebe. Zatim obložite pleh papirom za pečenje, poređajte voće po njemu u jednom sloju i tako ga zamrznite. Ovo će sprečiti da se vaša hrana smrzne u gomilu. Sledeći korak je da odaberete posude za zamrzavanje. Možete koristiti i kesice, ali pazite da u njima ostane što manje vazduha. Konačno, odvojite namirnice tako da po jednoj kesi imate jednu porciju. Na taj način nećete morati da odmrzavate sve kada budete želeli da konzumirate svoju “ledenu zimnicu”.

Ne zaboravite da zapišete datum. Zamrznuta hrana može trajati do godinu dana, a nakon većih kupovina vaš idealni saveznik biće vertikalni zamrzivač kao što je F6171CW – GORENJE sa funkcijom FastFreeze koja služi za brzo zamrzavanje namirnica. To znači da se temperatura automatski spušta na -24° i ostaje takva narednih 50 sati. Ovaj zamrzivač trenutno je na akciji Zaroni u leto i snižen je čak 4.000 dinara!

Sa vertikalnim zamrzivačem FN6192PX – GORENJE sa No Frost funkcijom nema više dosadnog odmrzavanja ni sakupljanja leda na hrani. Ova tehnologija podrazumeva intenzivno kruženje hladnog vazduha kako bi se eleminisalo nakupljanje vlage u frižideru i zamrzivaču. U ovom Gorenje zamrzivaču, led i mraz se uopšte neće akumulirati, što takođe ima još jednu prednost – optimalnu iskorišćenost prostora. Takođe, paketi ili komadi zamrznute hrane se neće lepiti jedni za druge, što značajno unapređuje urednost i peglednost sadržaja.

Zašto bi letnja hrana bila van jelovnika zimi? Uz malo pripreme i Gorenje aparate, možete učiniti da leto traje cele godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Next post

more from category