
Ispravan način da zamrznete sezonsko voće
Ovo je najlakši i najbrži način da uživate u plodovima leta tokom zime
pročitaj jošČak i ako pri kuvanju niste koristili mnogo ulja, jelo može ispasti premasno zbog ekstra masnoća iz namirnica životinjskog porekla. Jedan od načina da uklonite masnoću jeste pomoću kriške hleba. Dovoljno je da uzmete parče hleba od punog zrna žitarica i prislonite ga na površinu supe ili čorbe. Ono će brzo upiti višak masnoće. Suvišnu masnoću uklonićete i služeći se kutlačom i kockicom leda. Neophodno je da kutlaču napunite kockicama leda pa njome zagrabite po površini jela. Led će privući masnoću i lako ćete je odstraniti. Takođe, jelo možete ostaviti da se potpuno ohladi i stegne u frižideru kako bi se masnoća izdvojila na površini. Nakon toga otklonite je običnom kašikom.
Savet plus: Ako ste dovoljno vešti, masnoću s površine jela možete ukloniti i običnim papirnim ubrusom.