![sliced,rye,bread,on,cutting,board,closeup](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/01/Crni-hleb-370x280.jpg)
![assorted,delicious,grilled,meat,with,vegetables,over,the,coals,on](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2022/06/11.jpg)
Pripremite savršen roštilj
![Favorite Favorite](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
Veoma lako možete postati majstor za roštilj, pod uslovom da se poslužite malim, ali korisnim trikovima. Osim što meso mora biti mlado i sveže, postoje dodatne sitnice koje će učiniti da ono bude sočno i ukusno. Najpre zamolite mesara da vam iseče šnicle podjednake debljine, a potom ih istanjite tučkom pošto će ispupčeni delovi brže goreti. Idealno bi bilo da pre pečenja odstoji u marinadi od ulja i začinskog bilja. Nemojte ga nikako soliti pre pečenja jer so izvlači vodu, pa će iscuriti dragoceni sokovi, a pečeno meso biće suvlje i manje hranljivo. Takođe, roštilj mora biti dobro zagrejan kako bi se meso brzo zapeklo. Rešetku za pečenje premažite slaninom, a šnicle tokom pečenja premazujte tečnom masnoćom. Dovoljno je da ispoštujete ovih nekoliko pravila, i užitak vam je zagarantovan!
Savet: Pileće belo meso biće sočno i meko ako ga premažete limunovim sokom pre pečenja.
Previous post
Posolite jelo u pravo vreme
Next post
Uklonite masnoću s jela
more from category
![plate,with,delicious,cheesecake,slice,on,white,background](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/02/Glazura-od-kakaoa-470x353.jpg)
![candied,orange,peel](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/02/Kandirane-narandze-470x353.jpg)
![chocolate,chips,morsels,or,drops,pile,or,heap,isolated,on](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/02/Cokoladne-kapljice-470x353.jpg)
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još