
Ispravan način da zamrznete sezonsko voće
Ovo je najlakši i najbrži način da uživate u plodovima leta tokom zime
pročitaj jošVeoma lako možete postati majstor za roštilj, pod uslovom da se poslužite malim, ali korisnim trikovima. Osim što meso mora biti mlado i sveže, postoje dodatne sitnice koje će učiniti da ono bude sočno i ukusno. Najpre zamolite mesara da vam iseče šnicle podjednake debljine, a potom ih istanjite tučkom pošto će ispupčeni delovi brže goreti. Idealno bi bilo da pre pečenja odstoji u marinadi od ulja i začinskog bilja. Nemojte ga nikako soliti pre pečenja jer so izvlači vodu, pa će iscuriti dragoceni sokovi, a pečeno meso biće suvlje i manje hranljivo. Takođe, roštilj mora biti dobro zagrejan kako bi se meso brzo zapeklo. Rešetku za pečenje premažite slaninom, a šnicle tokom pečenja premazujte tečnom masnoćom. Dovoljno je da ispoštujete ovih nekoliko pravila, i užitak vam je zagarantovan!
Savet: Pileće belo meso biće sočno i meko ako ga premažete limunovim sokom pre pečenja.