przeno belo meso
24.10.2023 Glavna jela

Prženo belo meso

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Glavna jela
Prženo belo meso
Priprema: 30 min.
Mirovanje: 30 min.
Pečenje: 20 min.

Sastojci:
* 500 g pilećeg belog mesa
* 5 kašika soja sosa
* 3 manja jajeta
* 1 kašika senfa
* 3 kašike ulja
* 2 kašike pšeničnog brašna
* 2 kašike gustina
* 3 kašike susama
* 5 g praška za pecivo
* 2 čena belog luka
* mleveni biber
* ulje za prženje
* so

Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na kraće štapiće, preliti ih soja sosom i promešati da se sos ravnomerno rasporedi.
2. U dubljoj činiji sjediniti jaja, senf, ulje, pšenično brašno, gustin, prašak za pecivo i pasirani beli luk. Dodati malo soli po ukusu (ne treba preterivato s dodavanjem soli budući da je piletina prelivena soja sosom) i umutiti žicom da bi se dobila ujednačena smesa.
3. U pripremljenu smesu dodati susam. Ubaciti piletinu i mešati dok se sos ravnomerno ne rasporedi po mesu. Prekriti folijom i ostaviti da odstoji u frižideru oko 30 minuta.
4. U dubljem tiganju zagrejati dosta ulja, pa spuštati u njega jedan po jedan komad piletine, vodeći računa da se meso ne slepi, te pržiti najpre s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumeni.
5. Prženo meso vaditi rešetkastom kašikom i spuštati ga na papirni ubrus da bi upio suvišnu masnoću.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category