04.06.2018 Deserti

Mančmelou kocke

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:
Za koru:
6 žumanaca
1 čaša (od jogurta) šećera
100 ml ulja
2 dl mleka
1,5 šolja brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
puter za premazivanje
Za fil:
6 belanaca
10 kašika šećera
Za glazuru:
40 ml vode
40 g putera
100 g čokolade

ISPROBAJTE I… Lešnik kocke

Priprema:
1. Pomešati brašno, prašak za pecivo i kakao.
2. Posebno umutiti žumanca postepeno dodajući šećer. Dodati ulje i mleko, pa mutiti još nekoliko sekundi.
3. Zatim postepeno dodavati smesu od brašna i sve dobro sjediniti.
4. Pleh dimenzije 20×30 cm namazati puterom pa ga ravnomerno posuti brašnom. Sipati pripremljenu smesu i peći 30 minuta na 180°S.
5. Za fil umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Pečenu koru ravnomerno premazati umućenim snegom od belanaca, vratiti u rernu i peći još 4 minuta. Nakon toga, kolač ostaviti da se ohladi.
6. Za to vreme pripremiti glazuru: u šerpicu sipati vodu i dodati puter te zagrevati na umerenoj temperaturi.
7. Kada se puter otopi, skloniti s ringle, dodati kockice čokolade i mešati dok se ne otope.
8. Premazati preko kolača, pa kad se stegne, iseći i poslužiti.

Savet: Belanca će se bolje umutiti ako ih pre upotrebe ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category