06.12.2017 Glavna jela

Junetina u paradajz sosu

  • za 4 osobe
  • mrsno jelo
  • priprema: 120 min.

Sastojci

  • 1 kg junećeg ramsteka
  • 1 glavica crnog luka
  • 6 šargarepa
  • 1 manji karfiol
  • 1 manji brokoli
  • 1/2 manjeg celera
  • 250 g pelata paradajza
  • 1 dl crnog vina
  • mešavina začina
  • ulje

 

Priprema

1. Šargarepe oguliti pa četiri iseći na štapiće, a dve na kockice. Crni luk i celer iseći na kockice. Karfiol i brokoli očistiti od korena i spoljnih listova, pa razdeliti na cvetove.

2. U šerpu staviti ramstek u komadu, preliti vodom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi dok meso napola ne omekša. Potom dodati šargarepu i nastaviti sa kuvanjem. Pred kraj kuvanja dodati cvetove karfiola i brokolija.

3. Posebno u tiganju propržiti crni luk, dodati celer i šargarepu. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša. Dodati pelat paradajza, sipati crno vino i sve zajedno prokuvati. Nakon toga sastojke izmiksati u blenderu ili ispasirati.

4. Kuvani ramstek procediti (supu sačuvati) i iseći na šnicle.

5. U umak od pelata dodati šnicle, sipati malo supe da ogreznu, pa sve zajedno kratko prokuvati.

6. Gotovo jelo poslužiti uz povrće iz supe

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category